Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Грудень 2015
П В С Ч П С Н
« Лис   Січ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Авторизація
Архів

Учора на першій сесії Червоноградської міської ради VII скликання депутати, що є працівниками ДП «Львіввугілля», оголосили про створення міжфракційного об’єднання «Вугільники».1

 Головою об’єднання став помічник директора з правових питань, голова ППО Укрвуглепрофспілки шахти «Лісова» Володимир Золочівський, заступником – юрисконсульт шахти «Великомостівська» Павло Гоц, секретарем – помічник начальника дільниці ВіТБ шахти «Червоноградська» Віталій Кравець.

2 3

Члени нового об’єднання для забезпечення  стабiльної роботи вугільних підприємств ДП «Львiввугiлля» підготували звернення, яке депутати Червоноградської міської ради  одноголосно прийняли та скерували до Прем’єр-мiнiстра, Голови Верховної Ради, Мiнiстра фінансів, а також  Мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi України.

Марія ЛУЦЕНКО

Фото Надії ЗЕМНИЦЬКОЇ

Звернення Червоноградської мiської ради

до Прем’єр-мiнiстра України, Голови Верховної Ради України, Мiнiстра фiнансiв України та Мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi України

На сьогоднiшнiй день розпочатий процес формування проектних показникiв Державного бюджету України на 2016 рiк в частинi передбачення видаткiв Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi України на потреби вугiльної промисловостi.

14 листопада 2015 року у Львiвськiй обласнiй державнiй адмiнiстрацiї вiдбулося виїзне засiдання бюджетного комiтету Верховної Ради України, в якому взяли участь перший заступник мiнiстра фiнансiв України Iгор Уманський та голова Державної фiскальної служби України Роман Насiров, голова Львiвської ОДА Олег Синютка та голова Львiвської обласної ради Петро Колодiй, народнi депутати України.

Серед питань порядку денного обговорювались перспективи бюджетної децентралiзацiї, а також ряд пропозицiй Львiвської облдержадмiнiстрацiї до Державного бюджету України на 2015 та 2016 роки, в тому числi й актуальне на сьогоднi питання вугiльної галузi Львiвщини, та змiн до бюджетного законодавства.

За результатами засiдання комiтет Верховної Ради України з питань бюджету пiдтримав пропозицiю щодо можливого отримання ДП “Львiввугiлля” у 2016 роцi 436 млн грн. на модернiзацiю шахт та 480 млн грн. на покриття собiвартостi вугiлля.

На даний час нам би не хотiлось, щоб повторились помилки попереднього року, коли Законом України “Про державний бюджет на 2015 рiк” фiнансування вугiльної галузi та ДП “Львiввугiлля” практично було вiдсутнє, що привели до постiйної заборгованостi по виплатi заробiтної плати працiвникам ДП “Львiввугiлля” та плачевного матерiально-технiчного забезпечення пiдприємств i, як наслiдок, зменшення вуглевидобутку.

Така ситуацiя протягом року тримала колектив у важкiй соцiальнiй напрузi, що призвело до некерованих акцiй непокори в м. Червоноградi у березнi 2015 року.

Наша стурбованiсть, як депутатського корпусу м. Червонограда є обгрунтованою, оскiльки шахти м. Червонограда є мiстоутворюючими пiдприємствами, якi забезпечують мешканцiв регiону робочими мiсцями, та засобами до iснування.

Зважаючи на вищевикладене, для стабiльної роботи вугiльних пiдприємств ДП “Львiввугiлля” та недопущення стихiйних акцiй протесту, звертаємося до Вас з проханням передбачити у Законi України “Про державний бюджет на 2016 рiк” узгоджене комiтетом Верховної Ради України з питань бюджету фiнансування ДП “Львiввугiлля” .