Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Жовтень 2019
П В С Ч П С Н
« Вер   Лис »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Авторизація
Архів

21 жовтня у ДП «Львіввугілля» відбулася перша робоча зустріч  першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Василя Лозинського з адміністрацією держпідприємства та шахтарськими профспілками щодо вирішення поточних проблемних питань вугільної галузі області та перспектив діяльності ДП «Львіввугілля» на 2020 рік. Участь у зустрічі взяв народний депутат України, голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Михайло Бондар.

DSCN9008

Львівську ОДА також представляли заступник директора департаменту ПЕК та енергозбереження Михайло Грет та начальник відділу вугільної та енергетичної промисловості департаменту ПЕК та енергозбереження облдержадміністрації Мар’ян Мороз. Спільно з т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олегом Акімовим, керівниками та головами профкомів відокремлених підрозділів держпідприємства, головами ЛТО ППВПУ   Олегом Турчиним та в.о. голови РО НПГУ м.Червонограда Василем Лесняком вони обговорили найперше та найгостріше питання порядку денного – як забезпечити погашення заборгованості та своєчасну виплату заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля».

 

DSCN9024DSCN9014

 

Йшлося, що на сьогодні виплачено 46% серпня, загальна заборгованість складає 237 млн грн, з них за серпень – 80,7 млн грн, за вересень – 156,3 млн грн. Інше нагальне питання – потрібно ввести у роботу очисні вибоїв на шахтах «Межирічанська», «Червоноградська», «Степова». Власних коштів на розвиток виробництва немає, але є заборгованість Держвуглепостача у розмірі 113 млн грн за відвантажене вугілля.

- Не отримавши ці кошти, держпідприємство не змогло придбати обладнання для запуску лав.  У результаті маємо за І півріччя збитки у 216 млн грн, – зазначив Олег Акімов. – І криза поглиблюється – зараз місяць у процесі перемонтажу, без робочої лави, буде шахта «Степова» (мінус тисяча тонн якісного вугілля у добу), а у листопаді це ж чекає на «Червоноградську». Для нормалізації роботи ДП «Львіввугілля», щоб ввести в роботу нові лави в жовтні-листопаді, потрібно 107,8 млн грн.

DSCN9018DSCN9021

 Адміністрація ДП «Львіввугілля» та профспілки звернулися до ЛОДА з проханням – ініціювати проведення зустрічі з Прем’єр-міністром України для презентації перспектив вугільної галузі Львівщини та визначення стратегічного розвитку ДП «Львіввугілля».

-Нам необхідно знати, куди рухатися далі, які перспективи, – наголосив голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин.- І терміново, будь-якими шляхами винайти кошти на зарплату.

Ситуація у шахтарських колективах на межі соціального вибуху. Варто зазначити, що заборгованість шахтарям є по усім підприємствам державного сектору. 18 жовтня парламентарі проголосували у першому читанні за проект Закону України №2283 про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2019 рік», у якому передбачено виділення 1 млрд грн за погашення заборгованості для працівників держшахт. Проте ухвалити закон остаточно народні обранці зможуть з 28 жовтня, коли розпочнуться пленарні засідання Верховної Ради України.

Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Михайло Бондар повідомив, що вже подав поправку до законопроекту, щоб шахтарям виділили не 1 млрд, а 1,5 млрд грн на виплату заборгованості.

Виділену для ДП «Львіввугілля» частку цих коштів буде скеровано на виплату залишку зарплати за серпень.

Щодо надходжень за реалізовану продукцію, то для виплати зарплати шахтарям за вересень ведуться перемовини з ПАТ «Центренерго» про отримання попередньої оплати за відвантаження вугілля в кінці жовтня за вугілля, яке буде відвантажуватися у листопаді.

В.о. голови РО НПГУ м.Червонограда Василь Лесняк додав:

- Люди дали новій владі великий кредит довіри. Очікуємо позитивного вирішення питань.

Василь Лозинський пообіцяв, що перебуваючи у столиці, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський сприятиме зустрічі вугільників з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, а сам він у межах своєї компетенції допомагатиме з пришвидшенням виплати коштів від ПАТ «Центренерго».

Таким чином, спільними зусиллями обласної влади, адміністрації ДП «Львіввугілля» та шахтарських профспілок ведеться пошук коштів для найшвидшої виплати зарплати гірникам.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»