Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Травень 2013
П В С Ч П С Н
« Кві   Чер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

По сторінках газети “ГІРНИК”

Починаючи з 2001 року Червоноградське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності проводить роботу із своєчасного відшкодування шкоди, заподіяної працівнику внаслідок ушкодження його здоров’я на виробництві. Сума страхових виплат щомісячно складає 28,5 млн. гривень. Про основні завдання Червоноградського відділення ВД ФСНВ розмова з його начальником Романом СТАШКЕВИЧЕМ.

 

- З моменту настання нещасного випадку Фонд проводить виплату допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою професійної працездатності до її відновлення або встановлення інвалідності. На сьогодні на обліку перебуває близько 12 тисяч осіб. 29 березня 2013 року Відділенням було проведено щорічний перерахунок щомісячних страхових виплат, згідно Постанови правління Фонду від 19.03.2013 року №1. З 1 березня 2013 року встановлено від­соток підвищення, який складає 14,9 %. Дія зазначеної постанови стосується всіх потерпілих на виробництві та утриманців, які залишилися без годувальника. Таким чином фінансування на щомісячні страхові виплати збільшилось на 3,5 млн. грн.

Щомісяця формуються нові справи на страхові виплати тим людям, які звернулись до Фонду вперше, в середньому це 50 осіб.У 2012 році поставлено на облік 580 людей, в тому числі й шахтарів-регресників.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Фахівці Фонду прикладають максимум зусиль, щоб постраждалі на виробництві не втратили віру в те, що не будуть покинуті на призволяще у скрутному становищі…

- У відділенні Фонду працює 27 кваліфікованих спеціалістів, кожен з яких відповідає за певну ділянку роботи. Сектори -юридичний, медико-соціальної реабілітації потерпілих, по роботі зі страхувальниками, а також відділи страхових експертів та найбільший по відшко­дуванню шкоди потерпілим і бухгалтерія проводять щоденну роботу із виконання основних завдань Фонду, а саме: соціальний захист людини в процесі виконання трудових обов’язків, проведення профілактичних заходів, попередження нещасних випадків та профзахворювань, відновлення здоров’я і працездатності потерпілих, їх медична, соціальна та професійна реа­білітація після нещасного випадку на виробництві.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всі, хто перебуває у нас на обліку, можуть кваліфіковано юридично проконсультуватися з того чи іншого питання, тривалий час, а доволі часто протягом усього життя отримувати соціальну допомогу .

- Романе Ярославовичу, внаслідок нещасного випадку на виробництві чи профзахворювання заподіяна шкода здоров’ю людини. Одним із завдань Фонду є створення належних умов для забезпечення медико-соціальної реабілітації, відновлення здоров’я та працездатності потерпілого.

- Першочерговим для нас є завдання покращити якість надання соцпослуг. Зусиллями відділення Фонду спільно з відповідними службами охорони здоров’я за призначенням лікарів потерпілі забезпечуються повним обсягом медичної допомоги. А саме: утримання в лікарнях, реабіалітаційних та санаторно-курортних закладах, а також забезпечення інвалідів необхідними лікарськими засобами, протезоортопедичними виробами, автомобілями.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2012 році було замовлено 800 санаторних путівок, які потерпілі отримують за рахунок Фонду. Маршрути оздоровлення та лікування різноманітні – Крим: Євпаторія, Ялта, Гурзуф; Одеса, Східницькі Карпати, Трускавець. Шахтарі-регресники лікують кістково-м’язеві захворю­вання, органи дихання та зору. Всі бажаючі пролікуватись були забезпечені путівками.

Надходять заяви від шахтарів-регресників щодо оздоровлення в місцевому ОЛК “Ровесник” ДП “Львіввугілля”. Однак, як і торік з цим санаторієм відсутня угода про співпрацю.

Інваліди-регресники та потерпілі на виробництві, які згідно з висновками МСЕК потребують додаткових атрибутів, були вчасно забезпечені всім необхідним. Торік інвалідні візки отримали троє людей, 11 – милиці та палиці, ортопедичне взуття і протези – 36. Окрім того два автомобіля “Славута” теж знайшли своїх господарів. Фонд й надалі буде з турботою ставитись до тих, хто частину свого здоров’я залишив на виробництві.

Підтвердженням того, що спеціалісти Червоноградського відділення виконавчої дирекції ФСНВ йдуть вірним шляхом, є подяки від інвалідів та постраждалих за надану їм допомогу, приділену увагу та невтрачену надію. Що може бути кращим за такі світлі, добрі слова, які надихають фахівців відділення на більш творчу і корисну для цих людей працю.