Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Серпень 2013
П В С Ч П С Н
« Лип   Вер »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Авторизація
Архів

pdkxoxotva6 серпня у Донецьку під головуванням першого заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Поповича відбулося засідання  постійно діючої комісії з безпеки праці на вугільних підприємствах країни. У роботі засідання взяли участь Голова Держгірпромнагляду України Олександр Хохотва, перший заступник Голови Донецької ОДА Сергій Дергунов, начальник теруправління Держгірпромнагляду у Донецькій області В’ячеслав Король, фахівці Держгірпромнагляду України та начальники регіональних інспекцій Донецького та Луганського теруправлінь, керівники вугільних підприємств всіх форм власності та служб охорони праці, представники Державної воєнізованої гірничорятувальної служби України (ДВГРС), профспілок та науково-дослідницьких інститутів.

На засіданні були розглянуті питання стану охорони праці за підсумками роботи семи місяців цього року, введення особливого режиму посиленого контролю, стан протипожежної безпеки, провітрювання і вентиляції вугільних підприємств, аналіз профзахворювань працівників, а також питання матеріального та морального заохочення працівників.

За 6 місяців 2013 року на вугільних підприємствах країни травмовано 1515 працівників, з них смертельно – 47. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість травмованих зменшилась на 17,5 %, а загиблих на 31%.  Найбільше гірників в галузі загинуло під час експлуатації підземного транспорту – 36%,  обрушення вугілля та порід покрівлі -17%, через викиди вугілля та газу – 15%, серцево-судинні захворювання – 15% та експлуатацію машин і механізмів – 4%. Також 2 % робітників було смертельно травмовано внаслідок прориву води.

Учасники ПДК визнали недостатньою роботу окремих державних вугледобувних підприємств стосовно забезпечення належного стану промислової безпеки і охорони праці. Також було заслухано звіти керівників підприємств, де зафіксовано зростання виробничого травматизму і проаналізовано причини та обставини нещасних випадків.

«Напередодні свята Дня шахтаря ми впроваджуємо режим посиленого контролю на вугледобувних підприємствах країни всіх форм власності. Літні місяці, особливо серпень, є найнебезпечнішими за резонансними аваріями та випадками травматизму. Режим посиленого контролю триватиме з 15 до 30 серпня поточного року. Сподіваюсь, це дасть змогу нам зустріти свято гідно та безпечно», – зазначив Ігор Попович.

Однією з надважливих тем, що обговорювалась під час роботи ПДК, було введення методики про матеріальне і моральне заохочення персоналу вугільних шахт за показниками охорони праці та шляхи його впровадження на підприємствах галузі.

«Наше завдання не карати людей, а матеріально та морально стимулювали їх»,-  зазначив Ігор Попович. Методика впроваджена на  п’яти вугледобувних підприємствах країни: Ш / У «Південнодонбаське № 1», «ДВЕК», «Львіввугілля», «Донбасантрацит», «Антрацит». Наразі завершується I етап апробації: вивчення, аналіз проекту і попередня оцінка його положень по суті. А вже масове впровадження на всіх вугільних підприємствах України планується розпочати з II півріччя 2014 року.

Постійно діюча комісія узгодила заходи, спрямовані на поліпшення рівня охорони праці та промислової безпеки у вугільній галузі та прийняла рішення притягти до дисциплінарної відповідальності керівників підприємств, де зафіксований низький рівень охорони праці та промислової безпеки, а також збільшення випадків смертельного травматизму.