Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Листопад 2013
П В С Ч П С Н
« Жов   Гру »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Авторизація
Архів

Профсоюза-работников-угольной-промышленности-УкраиныУ Києві відбувся завершальний етап переговорів з внесення змін і доповнень в Галузеву угоду. Упродовж двох днів Робоча комісія розглядала напрацьовані пропозиції сторін, після чого прийняла проект запропонованих змін і доповнень.

Зокрема, було внесено уточнення, яке дозволить уникнути звуження прав працівників, що мають право на пенсію за віком, на отримання допомоги при першому звільненні. Згідно зі змінами воно передбачене і для трудящих, які мають право на пільгову пенсію.

Доповнені умови віднесення до груп по оплаті праці керівників і фахівців ділянок по видобутку вугілля. На групу вище тепер можуть відноситися працюючі не лише на пластах, небезпечних по раптових викидах вугілля і газу, але і на пластах схильних до таких явищ. Поліпшено питання встановлення посадових окладів керівників і фахівців невеликих вугільних підприємств.

Також було прийнято рішення доповнити Галузеву угоду нормою, що закріплює участь голови профкому в комісії з ліквідації підприємства. А до складу витрат, які відшкодовуються на стадії підготовки підприємства до ліквідації, включається заборгованість по щомісячних профспілкових внесках, утриманих із зарплат працівників.

Ряд змін і доповнень торкається сфери охорони праці. Так, витрати на охорону праці для вуглевидобувних  підприємств розраховуватимуться виходячи з фонду оплати праці усіх працівників цих підприємств.

Закріплена норма, згідно якої порядок проведення медичних оглядів працівників підприємства визначається в колективному договорі. А на час проходження медогляду за трудящим має бути збережене робоче місце і середній заробіток.

Зміни припускають обов’язкову участь профспілки в розгляді причин і обставин смертельного нещасного випадку на виробництві.

Прийнятий ряд доповнень, що стосуються виплат при нещасних випадків на виробництві. Розширені обставини, по яких одноразову допомогу у розмірі тримісячного заробітку можуть отримати батьки загиблого(померлого) на виробництві. Ця допомога буде виплачена його матері і батьку незалежно від місця їх проживання.

Уповноважені профспілки, відвідуючі робочі місця на підприємствах для виконання своїх службових або громадських обов’язків, будуть зрівняні в правах з штатними профспілковими працівниками при отриманні травм на виробництві.

Також були затверджені інші доповнення і редакційні уточнення.

Прийнятий проект змін буде спрямований керівникам сторін для підписання в установленому порядку.

З сайту Профспілки працівників вугільної промисловості України