Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Червень 2014
П В С Ч П С Н
« Тра   Лип »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Авторизація
Архів

гербЗаконопроект, що припускає виділення засобів на будівництво і технічне переоснащення вугільних підприємств, схвалений комітетом Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки. Авторами документу є голова Укрвуглепрофспілки, народний депутат Віктор Турманов і народний депутат Анатолій Гончаров.

Законопроектом передбачений перерозподіл засобів між бюджетними програмами Міенерговугілля, а саме – пропонується зменшити на 180 млн. гривен асигнування за програмою “Державна підтримка вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат за собівартістю готовій товарній вугільній продукції” і направити їх на програму”Державна підтримка вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат за собівартістю готовій товарній вугільній продукції” і направити їх на програму “Державна підтримка будівництва угле- і торфовидобувних підприємств, технічне переоснащення вказаних підприємств”.вм3

Віктор Турманов відмітив, що перерозподіл цих засобів не вплине на своєчасну і стовідсоткову виплату заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств, але при цьому дозволить забезпечити своєчасні розрахунки з підрядними шахтобудівними підприємствами, за виконані ними роботи і виплату заробітної плати працівникам шахтобудівництва, а також виконати невідкладні заходи, пов’язані з технологією будівництва.

Законопроекту ще належить пройти розгляд в комітеті парламенту з питань бюджету.

 ***

 Минулого тижня у Верховній Раді України був розглянутий законопроект №2203а “Про внесення змін до деяких Законів України відносно забезпечення соціальних гарантій працівників гірських, вуглевидобувних (шахтобудівних) підприємств, державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань) у вугільній промисловості”. Одним з його ініціаторів також є Віктор Турманов.

Законопроектом пропонується надати право на отримання безкоштовного побутового палива і компенсації за нього працівникам шахтобудівних підприємств і служби рятувальника, а також зрівняти умови забезпечення побутовим вугіллям і компенсацією за нього одержувачів діючих вуглевидобувних підприємств і тих, які ліквідовуються або консервуються.

“Парламент обговорив цей проект закону, і прийнято рішення поставити його на голосування вже без обговорення на наступному сесійному тижні”, – відмітив Віктор Турманов.

За матеріалами газети «Шахтер Украины»