Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Червень 2015
П В С Ч П С Н
« Тра   Лип »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Авторизація
Архів

Іван САВЧЕНКО народився в шах­тар­сько­му селищі  Гірник.  Стро­кову  військову службу проходив у столиці України – Києві.

іван савченко

Закінчив Червоноградський техні­кум  гірничих  технологій  та економіки, працює підземним електрослюсарем на  дільниці  МДГО  шахти  “Відроджен­ня”. Має десять років шахтарського стажу.

…Коли почалися події у Криму пі­шов до військкомату та записався доб­ровольцем. У березні минулого року пройшов медичну комісію та був ске­рований на Яворівський полігон, де про­ходив військову підготовку у тре­тьому батальйоні територіальної обо­ро­ни “Воля” Збройних сил України. А у травні його відправили на Схід у зону

антитерористичної операції.

Спочатку перебували в с. Орєхово у штабі сектору “А”, де знаходилось ба­гато військових підрозділів ЗСУ. По­тім передислокували їх до с.Побєда, Новоайдарівського району Луганської області. З їхньої роти охорони було ві­дібрано 62 чоловіка, які займалися супроводом, охороною конвоїв зброї та боєприпасів до Луганського аеро­порту.

- Щоб не було ілюзій, – каже Іван,-це справжня війна. Їхали через окупо­вану територію, всюди вибухи, знищена військова техніка, поранені українські військові. А ще були рейди в Георгіївку, Весела Гора, шахтарське промислове місто  Лутугіно… Після  дня  Шахтаря, коли почалися бойові дії, підрозділ пе­редислокували у село Мирна Долина за Лисичанськом де українські воїни несли бойову служ­бу.

Вдячний воїн-шахтар за турботу тру­до­вому  колективу  шахти  “Відро­джен­ня”, шахтній профспілці за надану допомогу. Багато допомагали волон­тери з Червонограда, а пред­став­ники автомайдану забезпечували продук­тами харчування. Також сприяли во­лонтери з м. Дрогобича.

Разом  із  ним  у  підрозділі пліч-о-пліч несли службу шахтарі-побратими: гірничий майстер Володимир Рибай, гірничий робітник очисного забою Анд­рій Білецький з шахти “Відродження”, гірники шахти “Степова” Ігор Гапанюк, Володимир Квасниця, з “Лісової” – Іван Т­роцько та Тарас Гапон з шахти “Вели­комостівська”. Взаємодопомога, взаєморозуміння давали їм можливість зла­годжено  діяти та вистояти на бойо­­вих зав­даннях.

…Вісім місяців Іван перебував у зоні АТО. Згідно Указу Президента України у лютому 2015 року був демобі­лізований. Відразу приступив до роботи на рідному підприємстві, колеги раділи його поверненню. Але найбільше були щасливі сім’я і родина Івана Савченка-дружина Тетяна та чотирирічний син Максим.

На закінчення нашої розмови Іван сказав:

 - За державу треба воювати. Зда­ється комусь вигідно, щоб війна була не тільки на Донбасі, а й тут у нас. Я го­товий ще раз повернутися у зо­ну бо­йо­вих дій, щоб окупант не при­йшов і не знущався з українського на­роду.

Володимир ВОВК

 Радісна звістка надійшла до ро­дини Валебних з села Межиріччя – зі Сходу України з полону бойовиків по­вер­нувся їхній Микола.

 Три довгих місяці із болем у серці чекали на нього мати, брат, дружина Олеся з десяти­місячним синочком. І ось все найжахли­віше позаду. Незаба­ром солдат Нацгвардії повернеться в трудовий ко­лектив шахти “Відроджен­ня” на дільницю МДГО.

За  матеріалами  газети «Гірник»