Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Січень 2017
П В С Ч П С Н
« Гру   Лют »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Авторизація
Архів

Правова допомогаОрганізація правової роботи, спрямованої на забезпечення правильного застосування, неухильного додержання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства та інших нормативних документів ДП «Львіввугілля», захист його правових інтересів та інтересів працівників є однією з основних функцій Юридичної служби .

Враховуючи нелегку ситуацію в державі та важкий фінансовий стан Підприємства за період 2016року значно зріс обсяг позовних заяв пред’явлених до ДП “Львіввугілля”, зокрема соціальними фондами, податковими органами, фізичними особами.

Юридична служба протягом 2016 року забезпечувала представництво інтересів Підприємства у 154 судових провадженнях.

До загального переліку справ у рамках судових проваджень входили справи адміністративної юрисдикції щодо вирішення публічно-правових спорів, а також спори, які виникають з господарських та трудових правовідносин.

За період 01.01.2016р. по 31.12.2016р. в провадженні Львівського окружного  адміністративного  суду на розгляді знаходилось 108 справ стороною по яких було ДП «Львіввугілля», в загальних судах за позовами фізичних осіб  до ДП «Львіввугілля» знаходилось в провадженні 34 справ, в Господарських судах де стороною було ДП «Львіввугілля» 12 справ.

Аналіз зазначених справ дозволяє дійти висновку, що більшість із них є справами адміністративної юрисдикції щодо вирішення публічно-правових спорів.

За результатами зазначених показників, слід відмітити тенденцію до збільшення кількості судових справ, участь у яких брала Юридична служба.

Завдяки належній організації підготовки документів та представництва інтересів ДП “Львіввугілля” в судах прийнято рішення на користь ДП «Львіввугілля», якими задоволено позовні вимоги ДП «Львіввугілля» на загальну суму 85 181,9тис.грн.

За усіма рішеннями, що приймались не на користь Підприємства, Юридичною службою невідкладно вживалися заходи щодо їх оскарження до апеляційної та касаційної інстанцій.

Для забезпечення належного планування роботи працівників Юридичної служби, своєчасної та професійної підготовки документів, участі у судових засіданнях, щотижнево здійснюється узагальнення інформації щодо судових справ, призначених на наступний тиждень.

Наявність електронної правової бази дозволяє швидко та якісно на будь – якому етапі здійснювати підготовку та моніторинг діяльності у цьому напрямі роботи.

Юридична служба і надалі забезпечуватиме чітке та неухильне дотримання вимог законодавства, а також належне представництво інтересів ДП «Львіввугілля» в судових органах.

В умовах ринкових відносин істотно зросла роль і значення правової роботи у сфері господарювання, яка зокрема полягає у належному контролі за виконанням договорів підприємством, в тому числі економічної ефективності та доцільності їх укладення. Враховуючи те, що 22 відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля» не є юридичними особами і мають обмежене право на укладення договорів, левова частка їх укладення покладена на головне підприємство. В зв’язку з цим, з метою раціонального використання коштів на закупівлю товарів, виконання робіт та надання послуг без застосування процедури конкурсних торгів, згідно «Положення про договірну роботу в ДП «Львіввугілля» та його відокремлених підрозділах», Юридична служба задіяна в посиленому контролі за доцільністю укладення договорів підрозділами. Так, за період з 01.01.2016р. по грудень 2016р. ДП «Львіввугілля» було укладено 1314 господарських договорів. Окрім цього, якщо предмет закупівлі має вартість від 50тис.грн. до 200 тис.грн. ДП «Львіввугілля» здійснює оприлюднення таких договорів протягом одного дня з моменту їх укладення через електронну систему ProZorro згідно ст.10 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Вікторія СТРЕЧЕНЮК,

заступник генерального директора з правових питань