Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2017
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Logo228 лютого 2017 року в м. Києві відбулося засідання Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України, в якому взяв участь заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун.
На засіданні були розглянуті наступні питання:
- « Про хід виконання вимог профспілки по захисту прав та інтересів працівників вугільної галузі, підвищення ефективності соціального діалогу, спрямованого на забезпечення чинного законодавства, положень Галузевої угоди та колективних договорів»;
- « Про стан вирішення питання щодо відновлення права на пенсію на пільгових умовах для деяких категорій осіб, які працюють на підземних роботах у вугільній галузі»;
- «Інформація про роботу технічних інспекторів праці Профспілки працівників вугільної промисловості України в 2016 році».
З інформацією про стан справ у вугільній галузі виступив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун.
Він наголосив, що на сьогоднішній день створився прецедент, коли під загрозою існування вугільної галузі взагалі. На думку заступника Міністра необхідно прийняти законопроект про тимчасовий мораторій на банкрутство вугільних підприємств до стабілізації ситуації в енергетичному секторі України.
Стосовно Галузевої угоди, то за словами заступника Міністра робота по її вдосконаленню буде завершена до кінця березня поточного року.
З питання щодо відновлення права на пенсію на пільгових умовах ( Списки № 1 та №2) виступив голова Профспілки Віктор Турманов, який розповів про роботу, що проводилася по відстоюванню права на пенсію на пільгових умовах.
Зокрема, було зазначено про те, що 3 лютого поточного року відбулося засідання під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України С. Кубіва. В нараді взяв участь голова Профспілки В. Турманов, голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин. На нараді розглядалося питання, пов’язане з поверненням права на пенсію на пільгових умовах для працівників, що зайняті на підземних роботах 50 і більше відсотків робочого часу на рік ( Списки № 1 та № 2).
Відомо про те, що є доручення Першого віце-прем’єр-міністра України С. Кубіва Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Міністерству соціальної політики України разом Профспілкою про напрацювання узгодженої позиції з приводу Списків №1 та №2 .
Як зазначив лідер Профспілки: « В разі не врегулювання наявної кризової ситуації у вугільній галузі та невирішеності питання по Спискам № 1 та №2, ми будемо готуватися до акції протесту».
На засіданні Президії було також заслухано і обговорено учасниками засідання інформацію заступника голови Профспілки Г. Моседза про роботу технічної інспекції праці Профспілки працівників вугільної промисловості України в 2016 році.
Було розглянуто ряд інших питань, що стосуються поточної діяльності Профспілки працівників вугільної промисловості України.
На засіданні Президії ЦК Профспілки по розглянутих питаннях було прийнято відповідні рішення. Які спрямовані на вирішення нагальних шахтарських проблем органами державної влади та управління за участі ЦК Профспілки, територіальних та профспілкових організацій.
Зокрема було прийнято рішення , про направлення телеграми на Прем’єр – міністра України В. Гройсмана щодо його особистого втручання по розв’язанню проблемної ситуації, пов’язаної із розпочатим процесом банкрутства вугільних підприємств ( текст телеграми додається).

img040За матеріалами сайту Профспілки працівників вугільної промисловості