Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2017
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Виготовлення проектно-технічної документації для шахт держпідприємства виконує Проектно-конструкторське бюро ДП «Львіввугілля». За роки роботи спеціалістами ПКБ спроектовані житлові мікрорайони у шахтарських містах Червоноград та Соснівка, корпуси для оздоровчо-лікувального комплексу «Ровесник», виробничі цехи і котельні, водоводи, колектори, перекачувальні насосні станції та десятки інших об’єктів капітального будівництва.DSCN0044

Наказом №100 від 08.03.1962р. при тресті “Червоноградвугілля” створено Проектно-конструкторське бюро. Із червня 1973р. ПКБ підпорядкували комбінату “Укрзахідвугілля”, а з липня 1975-го стало структурним підрозділом ВО “Укрзахідвугілля”. Мало ПКБ статус і ДВАТ відповідно до наказу Мінвуглепрому (із 1996р.), і ВАТ (із 1998р.), а із січня 2010-го реорганізоване у ВП “ПКБ” ДП “Львіввугілля”. Втім, які б абревіатури не додавали, незмінними залишались три визначальних слова – Проектно-конструкторське бюро.

З дня свого заснування – це своєрідний штаб оперативного реагування на потреби шахт і підприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну. Спеціалістам ПКБ довіряють широкий обсяг робіт, зокрема, виготовлення проектів на розкриття, підготовку і відробку нових горизонтів і дільниць шахтних полів, проектів на будівництво і реконструкцію промислових будівель та споруд, проектів з капітального ремонту і заміни стаціонарного обладнання шахт – підіймальних машин, вентиляторів головного провітрювання, котелень, компресорних станцій, галерей, технологічних комплексів. Виконуються проекти протипожежного захисту, дегазації, комплексного знепилення шахт та з будівництва і ремонту інженерних комунікацій.

Доброю візитівкою бюро стало те, що спеціалісти проектно-кошторисну документацію виконують у чітко визначені терміни. Завдяки високому професіоналізму та оперативності інженери виконують найскладніші проекти, що дозволяють витрачати менше коштів на їх реалізацію. А, коли йдеться про розробку проектів в аварійних ситуаціях, досвід проектувальників стає визначальним чинником. Вагомим став внесок ПКБ у ліквідацію наслідків аварій на шахтах «Межирічанська» та «Відродження», коли впала галерея у відділенні технічного водопостачання водношламового хвостового господарства на збагачувальній фабриці ПАТ «Львівська вугільна компанія».

За понад піввікову роботу ПКБ у сфері проектувальних послуг не обмежувалося лише вугільною галуззю: тісною була співпраця із Червоноградськими міськими комунальними підприємствами, багатьма установами і організаціями Сокальського району, а також із населенням. Розроблені проекти отримують високу оцінку експертних центрів Львова.

Понад двадцять років ПКБ очолює кавалер знаку «Шахтарська слава» трьох ступенів Петро Дмитрович Яринич. На сьогодні у колективі працює 18 висококваліфікованих працівників. Над проектами для копа­лень працюють спеціа­лісти з чималим стажем роботи на під­приємствах – Олег Вовків, Вален­тин Анненков, Євгеній Мостовий та Ігор Стеблецький. У інженерно-бу­ді­ве­ль­­ному відділі, що займається  про­ектами захисту підроблених тери­торій, від­новлення пошкоджених буді­вель – ін­женери, які десятиріч­чями працюють у сфері проектування – Ольга Цьох, Марія Конінець, Вален­тина Ко­роткіна, На­дія Попова й Лариса Скоч­нягіна.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»