Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2017
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Олег БАБЕНКО – машиніст гірничих виїмкових машин вуглевидобувної ді­ль­ниці  шахти “Великомостівська”. На Схід пішов шостою хвилею мобілізації.бабенко-ато

- Мене мобілізували в серпні 2015 року. Я без вагань пішов захищати Батьків­щину, а дружині сказав : “Якщо треба, то по­трібно  йти”, – розпочав розмову Олег Юрій­о­­вич. – Спочатку відправили на Рів­нен­ський полігон, а звідти в учбовий центр “Десна”, що на Чернігівщині. В Рівному навчали стрілецької спеціальності. У “Дес­ні”  нам  запропонували на вибір обрати собі будь-яку посаду, серед них була поса­да механіка, бо до того працював на шахті електрослюсарем і з механікою був майже на “ти”. Тож  перекваліфікувавшись  на водія-механіка танка Т-64 з навчального цент­ру в Чернігові нас відправили у село Чер­воний Жовтень Луганської області, де розта­шо­ву­валася окрема 128 гірсько-піхот­на бригада Збройних Сил України. Після нетривалого перебування там, перепра­вили на Яворівський полігон на ротацію. Тут була доукомплектація бійцями, із Ль­вів­сь­кого бронетанкового заводу отримали з два десятка танків Т-72 після капіталь­ного ремонту, мав змогу побачитись із дружиною та дітьми, за якими дуже скучав. У повній бойовій комплектації нас відпра­вили на тактичні навчання в Мико­лаїв­ську область на Широколанівський полігон, а вже звідти поїхали на Донеччину, де пе­ребували за 30 кілометрів від передової. В мої обов’язки, як старшого механіка ро­ти, входило обслуговування танків. Робота бу­ла нескладна, однак відповідальна. Тож ремонти були постійними, але я зі сво­єю ротою із цим справлявся. Танки ви­ко­ристовували для підтримки піхоти та для виконання завдань при обороні бойо­вих позицій.

- Коли приїхали на постійне місце дис­локації, охоплював страх, через часті ви­бухи снарядів, адже стояли неподалік від передової. Але з часом до всього звикаєш, це прирівнюю до першого спуску в шахту, однак все одно треба було бути обереж­ним, навіть приглядались до камінчиків, які лежали під ногами, – підкреслив Олег Бабенко.

Перебуваючи на передовій, пригадує Олег, воїни не залишалися без підтримки, пос­тійно навідувалися волонтери, дзвони­ли рідні, колеги по роботі. Та й їхній коман­дир Сергій Здор, не давав розслабитись, з яким й після демобілізації захисники підтримують зв’язок.

У липні 2016 року 33 річному Олегові Бабенку командир танкового батальйону 128 гірсько-піхотної бригади Василь Дидюк вру­чив почесний нагрудний знак началь­ника Генерального Штабу “За взірцевість у військовій службі” ІІІ ступеня, як вдячність від українського народу за його непросту службу, як пам’ять про ті довгі місяці, які довелося пережити і йому, і багатьом та­ким  як він, солдатам Збройних Сил Ук­раїни…

За час, який Олег обороняв східні кор­дони нашої країни, він зрозумів головне: найдорожчим у цьому житті є мир на землі і твоя родина. Саме заради цього йдуть воювати на Схід його побратими, заради своїх рідних, дітей, заради майбутнього України.

Ігор ЙОСИПІВ

     За матеріалами газети «Гірник»