Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Липень 2017
П В С Ч П С Н
« Чер   Сер »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Авторизація
Архів

В Сокалі, 14 липня 2017 року відбулася Конференція трудового колективу державного підприємства «Львіввугілля», в роботі якої взяли участь 55 делегатів Львівської територіальної організації Профспілки вугільників та Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, секретар Червоноградської міської ради Олександр Грасулов, голова Сокальської РДА Роман Токай, генеральний директор ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, директори шахт та допоміжних підприємств. Вів конференцію Олег Турчин, голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України.

DSCN9246 DSCN9177

Після обрання президії, затвердження регламенту та порядку денного, обрання комісій Ярослав Стельмащук, правовий-технічний інспектор праці Львівської територіальної організації профспілки вугільників підбив підсумки щодо виконання умов трудового колективного договору за 2016 рік.

В своєму звіті перший керівник держпідприємства Андрій Дяченко не зупиняючись на сухих статистичних даних роботи вуглевидобувних підприємств, звернув увагу присутніх на заходи, які проводились протягом 2016 року.

DSCN9206 DSCN9271

- Розпочався 2016 рік зі страйків і це нас відкинуло на 56 тисяч тонн видобутку вугілля назад, але при тій заборгованості по заробітній платі, яка існувала на той час, я не скажу, що це не правильно. Попри все нам вдалося 2016 році наростити об’єми вуглевидобутку та всім разом, дуже багато зробити – це й підвищення тарифних ставок і окладів, це і збільшення ціни на вугілля, це і державна фінансова підтримка.

Нагадав генеральний директор про вдале для шахтарів завершення 2016 року, коли 28 грудня Верховна Рада України проголосувала про виділення коштів на покриття заборгованості по заробітній платі працівникам вуглевидобувних підприємств та оптимістичний початок 2017року.

З глибоким сумом згадав березневу трагедію на «Степовій», яка залишила глибокий емоційний слід у всіх і на два місяці вивела вугільне підприємство з видобувного процесу, що відбилося на економічних показниках загалом. Крім того, шахта «Великомостівська» зробила вимушений перехід з лави в лаву в травні поточного року.

- Сьогодні ми вийшли на певний рівень, виділено 56,8 млн.грн, які ми в першу чергу скерували на підготовку лав по шахтах «Відродження», «Степова», «Лісова». Результат очевидний. Вийшли на середньодобовий вуглевидобуток 4800 тонн, до вересня буде введено ще три лави. Можу запевнити, вас – в травні 2018 року ДП «Львіввугілля» буде збалансовано в очисній лінії та товарній продукції, але нам потрібно вийти на вуглевидобуток 5,5 тис. тонн на добу.

Андрій Дяченко наголосив, що сьогодні велика увага приділяється для підготовки очисної лінії, в порівняні з 2015 року майже в два рази більше виділяється коштів на охорону праці, хоча ця сума не є достатньою, також частково виділені кошти на культмасову і оздоровчу роботу, говорив про розгляд надання кредитних коштів в сумі 112 млн грн., розвиток шахт «Степова» – Північний блок і «Відродження» – впровадження стругової установки.

DSCN9144 DSCN9109
DSCN9101 DSCN9027

- Якщо ми виконаємо виробничі показники, тоді у нас автоматично все стане на свої місця.

На завершення свого звіту, Андрій Павлович подякував усім за підтримку і плідну співпрацю в 2016 році.

- Хочу подякувати всім обласній владі, органам місцевого самоврядування, депутатам, профспілкам за ту роботу, яку ми провели в 2016 році. Те що вимагали профспілки: підняття ціни на вугілля, тарифних ставок і багато чого іншого дає свої результати. Не зразу, а поступово. Головне знати, що ми рухаємося в правильному напрямку.

В своїх співдоповідях Олег Турчин, голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників та Віталій Оніжук, голова Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда говорили про актуальне: про ситуацію з забезпеченням ЗІЗ та ЗКЗ, відрахування коштів на оздоровчу, культурно-масову, спортивну роботу. На думку профспілок фінансування на ці напрямки роботи є недостатнім, але розуміння ситуації є, враховуючи економічний стан держпідприємства, багато заходів: оздоровлення, відпочинок, спорт – фінансуються за власний кошт профкомів.

Тверда позиція профлідерів і виступаючих була щодо недотримання термінів вчасної виплати заробітної плати та обов’язкового підняття її рівня. Василь Семканич, голова НПГУ шахти «Степова» закликав усіх об’єднатися, працювати разом задля вирішення проблем шахтарів і позитивних змін в державі.

В своєму виступі Ростислав Замлинський, перший заступник голови Львівської ОДА підсумував проведену спільну результативну роботу з керівництвом держпідприємства, депутатами і профспілками в 2016 році. Наголосив, що позиція ОДА полягає в тому, що всі шахти і допоміжні підприємства мають залишатися в цілісному майновому комплексі. Першочергове завдання для адміністрації це забезпечення ЗІЗ, модернізація і збільшення об’ємів вуглевидобутку. Крім того, Ростислав Замлинський звернув увагу, що отримані кошти є недостатніми для повного переоснащення шахт, тому треба залучати не тільки державні чи кредитні кошти, а й кошти з інших джерел. І запевнив, що обласна адміністрація триматиме на контролі питання розподілу 100 млн.грн., які виділені на придбання ЗІЗ шахтарям.

В завершальному слові генеральний директор Андрій Дяченко наголосив, що його позиція, як і ЛОДА, в прямому спілкуванні з людьми.

- Треба виходити до людей, спілкуватися з ними, слухати про проблеми від першого джерела. Добре що ми проводимо такі зустрічі, говоримо відверто про наболіле. Я вдячний, що ця розмова відбулася. Дякую за співпрацю.

Делегати конференції більшістю голосів визнали роботу адміністрації ДП «Львіввугілля» по виконанню Колективного договору за 2016 рік задовільною.

Прес – служба ДП «Львіввугілля»