Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Липень 2017
П В С Ч П С Н
« Чер   Сер »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Авторизація
Архів

шахтарОстанньої неділі місяця, 27 серпня, багатотисячний колектив шахтарів При­бужжя відзначатиме традиційне свя­то людей мужньої та потрібної професії – День шах­та­ря.

10 вересня 1947 року, відзна­чаючи високі заслуги і внесок гір­ників у широку індустріалізацію країни, бу­ло за­твер­д­жено офіційне професійне що­річне свято День шахтаря, святкування якого вста­новлено на останню не­ді­лю серп­ня. Впер­ше відзначення Дня шах­­та­ря було про­­ве­дено 29 серпня 1948 року.

У су­ве­ренній Україні тра­диція уро­чистого вша­ну­­вання  пра­ці  гір­ників  за­кріп­­лена відпо­відно до Указу Пре­­зи­дента Ук­раїни від 16 серпня 1993 року № 304/93. Цього року, як і торік, професійне свя­­­то від­­­значатиметься в непростих умо­вах. Надто багато проблем, що накопичували­ся роками у вугільній галузі, потрібно ви­рі­шувати. Чимало невирішених питань є і у нашому ДП “Львіввугілля”, які обговорю­ються як на державному рівні, так і на виробничих нарадах, що відбуваються у держпідприємстві та на шахтах. Це і скла­д­ні гірничо-геологічні умови праці, і брак сучасної та надійної вуглевидо­був­ної, прохідницької техніки та комплектуючих до мехкомплексів і комбайнів.

Керівництво державного підприєм­ст­ва глибоко усвідомлює важливість і склад­ність тих проблем, які накопичились на шахтах і наполегливо працює над їх усу­ненням. В нинішніх умовах, як ніколи, потрібні взаємне довір’я і взаємопідтримка. Тільки спільними зусиллями ад­мініст­рації та шахтарських профспілок ми змо­же­мо змінити складну економічну си­туа­цію і вийти на стабільну продуктивну роботу, а кожен шахтар внесе свій гідний вклад у загальний вуглевидобуток. І сьогодні слова подяки варто сказати шах­тарським колективам Прибужжя, які розу­міють своє важливе місце у вугільній галу­зі країни.

Попри ситуацію, що склалася, шах­тарі готуються до відзначення профе­сій­ного свята – Дня шахтаря.

Підготовка проходить згідно напра­цьо­ваних заходів, працює оргкомітет, який координує генеральний директор ДП “Львіввугілля” Андрій Дяченко, до складу якого увійшли голова Львівської територіальної організації Укрвуглепроф­спілки Олег Турчин, голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук та керівники служб держпідприєм­ства.

Напередодні шахтарського дня вша­ну­ван­ня людей мужньої професії роз­поч­неться у ДП “Львіввугілля”, також урочистості відбудуться й на вугільних шах­тах. Саме ж відзначення Дня шахтаря в містах Червоноград, Соснівка та селищі Гір­ник пройде 27 серпня. Державні, галу­зеві та регіональні нагороди отримають кращі гір­ники вугільних підприємств. Панахида в пам’ять про тих, хто не по­вернувся з ву­гільних забоїв, відбуде­ться біля па­м’ятника “Загиблим шахта­рям” у Черво­нограді, а у неділю в церквах шах­тарських міст та селища священики від­служать Служ­бу Божу за здоров’я шах­тарів, які сьо­годні на глибині 500 мет­рів видобу­вають  чорне  золото” Га­лиць­ко­го краю. Шах­­тарям-ветеранам, сім’ям за­гиб­лих на виробництві,а та­кож тим гірникам, які перебувають на ста­ціо­нарному лікуванні, та учасникам про­­веден­ня АТО на Сході краї­ни держпід­при­ємство теж приділить увагу. Урізноманітнить шахтарське свя­то проведення спортивних змагань на стадіоні “Шахтар” імені Петра Олій­ника.

Готуючись до Дня шахтаря, гірники Ль­­вів­щини на початку липня розпочали тру­дову виробничу вахту між видо­бувними та прохідницькими дільницями і бри­гадами за якісну працю з видобутку ву­гілля, проходження гірничих виробок та відвантаження вугілля під гаслом – “Про­фе­сійному святу – гідну зустріч”.

Лариса ГУМЕНЮК

За матеріалами газети «Гірник»