Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Листопад 2017
П В С Ч П С Н
« Жов   Гру »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Авторизація
Архів

МЧЩе наприкінці 2013-го, до початку подій на Майдані, поет та прозаїк Ігор Дах (м. Червоноград) задумав видавати “МІСЦЕВИЙ ЧАСопис” – літературно-мистецький журнал Прибужжя, який об’єднав би не лише тутешніх літераторів, митців, журналістів, а й авторів з усіх регіонів України, став би своєрідним літературним містком між Сходом та Заходом нашої держави. І це йому вдалося! Перший номер вийшов тоді, коли на Майдані вже лилася кров, відбувалися події, які згодом назвуть Революцією Гідності. З тих пір журнал виходить регулярно двічі на рік. Нещодавно прийшло до читачів дев’яте число “МІСЦЕВОГО ЧАСопису”, але, традиційно, далеко не “місцевого”.

На сторінках журналу представлено твори авторів з Червонограда, Борислава, Львова, Полтави, Черкащини, Закарпаття, прифронтового Бахмута… У рубриці “ЧАС прози” надруковано оповідання та етюди Наталії Ковальської, юних літераторів, школярів Маркіяна Лехмана й Олени Федюри (обоє є слухачами МАЛіЖу). У “ЧАСі поезії” знайдемо вірші Марії Деленко, Олени Лелюх, Наталії Кічун-Лемех, Василя Мушки, Ігоря Даха, Марії Магдзяк, Сергія С. Гейшева, Сергія О. Гейшева, Ірини Ракус, Софії Губки. Сторінки рубрики “ЧАС малюнка” заповнила своїми роботами учениця 10 класу Червоноградської ЗШ №1 Мирослава Волоско. До речі, присутність дітей на сторінках журналу — святе кредо для видавця! Представлено пісні (тексти і ноти) Василя Ткачика і Євгена Заставного.

Рецензії-анотації, літературні огляди розповідають про нові книги Ігоря Даха, Марії Магдзяк, Мирона Слуки, Ірини Ракус, альманах “Солокія”, а також про VII Всеукраїнський літературний конкурс ім. Володимира Дроцика. Що читають діти і які цікаві розважальні (а це — інтелектуальні!) заходи та вікторини проводять з ними у Червоноградській бібліотеці-філії №9 — йдеться у статті бібліотекаря Анастасії Дацько “Бібліоліто — 2017”.

Про будні шахтарів Прибужжя, про тих вуглевидобувників, які захищали і тепер зі зброєю в руках захищають Україну в зоні АТО, розповідають журналістські дописи Лариси Гуменюк, Ігоря Йосипіва, Марії Луценко. Зазначимо: Ігор Дах як військовий журналіст (цю ношу він поклав на свої плечі добровільно!) і волонтер частину тиражу “МІСЦЕВОГО ЧАСопису” завжди доставляє українським бійцям на передову.

Журнал щедро ілюстровано фотографіями, репродукціями.

Тарас ЛЕХМАН, журналіст