Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2018
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Авторизація
Архів

DSCN3564сБригаду електрослюсарів електро­цеху шахти “Червоноградська” про­тя­гом останніх дев’яти років очолює Іван ЄВПАК.

Народився майбутній бригадир у селі Га­лузія Маневицького району, що знахо­дит­ься в мальовничому куточку Волині, неподалік  міста  атомників  – Вараш (до 2016 року Кузнецовськ) Рівненської об­ласті. У  шахтарський  Червоноград його при­вела жага до знань та пізнання підзем­них галицьких надр. Закінчивши Червоно­градський гірничий технікум у 2004 році за спеціальністю “Експлуатація та ремонт гірничого електромеханічного обладнання та автоматичних пристроїв”, за скеруван­ням почав працювати на шахті “Червоно­град­ська” і вже чотирнадцять років його життя пов’язане з цим вугільним підприєм­ством.Розпочинав електрослюсарем під­земним третього розряду, а з січня 2009 року призначили бригадиром.

- У мої обов’язки, як бригадира, вхо­дить координація дій працівників, – роз­почав розмову Іван Якович. – Від головного енергетика Руслана Немирки отри­мує­мо наряд, якщо потрібно, то зразу під­коригу­є­мо і до роботи. Я слідкую за ходом вико­­нання, а ще можу підказати та до­­по­могти. Колектив, який мені доручили очо­лити, не­­великий – двадцять  праців­ників, він наче здру­жена сім’я, усю роботу ви­конуємо спі­льно та вправно. Кожен має дос­від, адже за плечима у них десятки ро­ків невтомної шахтарської праці. Шкода, що молоді ма­ло приходить, мабуть, дає­ться взнаки й еко­номічна ситуація в країні.

- А  роботи  у  нас вистачає на кожен день. На поверхні проводимо заміну ро­з’єднувача, під­ключаємо секції шин, пе­ревіряємо ро­боту трансформаторів, ремон­­туємо елект­ро­двигуни. Окрім по­верх­невої, ще ви­конує­мо й підземні, особливо, коли йде лава чи проходка. Ремонтуємо та налагод­жуємо кабельні мережі кліткової апарату­ри, монтуємо та демонтуємо ка­беля, а також інші роботи, з якими можуть впорати­ся лише наші спеціалісти дільниці,- додав бригадир.

З гордістю пригадав Іван Євпак своїх нас­тавників. Це бригадир Ігор Літовін­сь­кий, електрослюсарі підземні Володи­мир Мусій та  Володимир Терносенко. Са­­ме во­ни прищепили йому знання та на­­­вич­­ки, якими він ділиться з іншими.

Зі студентських лав на копальню ра­зом із Іваном Євпаком прийшли його то­вариші: Павло Стародуб, Ярослав Анд­­рей­ків, Юрій Старо­дуб і усі ці роки з бри­га­диром продовжують працювати пліч-о-пліч.

За сумлінну працю у 2015 році брига­дира електрослюсарів нагороджено галу­зевою відзнакою “Шахтарська слава” ІІІ ступеня.

Ігор ЙОСИПІВ

На фото: (зліва направо) бригадир Іван Євпак та електрослюсар підземний Богдан Яворович.

За матеріалами газети «Гірник»