Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2018
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Авторизація
Архів

На сьогодні ДП «Львіввугілля» приділяє питанню охорони праці найбільше уваги з-поміж державних вугільних об’єднань України, відзначив 22 березня на нараді у держпідприємстві заступник начальника Управління охорони праці Міненерговугілля Ігор ЯЩЕНКО.

DSCN9713а DSCN9708а

Впроваджується комплексна програма заходів, скерованих на удосконалення ОП, придбано, і не лише за цільові бюджетні, а й за кошти ДП «Львіввугілля», саморятівники, учбові саморятівники та картриджі до них, світильники, спецодяг тощо.

Метою наради під головуванням Ігоря Ященка, у якій узяли участь т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов, заступник генерального директора з охорони праці Валерій Соколовський, начальник відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Осадця, командир Львівсько-Волинського ВГРЗ Ігор Яворський, голова Львівської територіальної організації Профспілки вугільників Олег Турчин, голова Регіонального об’єднання НПГУ м.Червонограда Віталій Оніжук,  в.о. директора шахти «Степова» Микола Клюка, голови профкомів шахти ППВПУ Степан Ярема та НПГУ – Василь Семканич, а також заступники гендиректорів з охорони праці десяти державних вугільних підприємств з усієї України, був розгляд стану виконання заходів, запропонованих комісією спецрозслідування щодо усунення причин настання групового нещасного випадку зі смертельними наслідками 2 березня 2017 року. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих вісьмох гірників.

DSCN9691а DSCN9687а

Нагадаємо, що 19-21 березня у ДП «Львіввугілля» відбувся тренінг у рамках спільного проекту Міжнародної організації праці – «Поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості», що зібрав фахівців з охорони праці вугільної галузі України. Ігор Ященко вважає одним із пріоритетів впровадження системи управління ОП за стандартом ohsas 18001:2007 на усіх державних шахтах. Така система в Україні вже майже десятиріччя працює на вугільних шахтах ДТЕК та довела свою ефективність, адже зберігає не лише життя і здоров’я персоналу, а й  економічний ресурс шахт. Представник Міненерговугілля прогнозує, що запровадження цієї системи на держшахтах потребуватиме один-два роки і ключовим фактором є навчання фахівців з охорони праці. Подальша реалізація програми МОП полягає у тренінгах для генеральних директорів ДП та директорів шахт. На його думку, ДП «Львіввугілля» може стати одним із пілотних підприємств для впровадження сучасної системи управління ОП.

Ігор Ященко також повідомив, що Міненерговугілля приділяє багато уваги промисловій безпеці у вугільній галузі й звернулося до Уряду з бюджетним запитом на виділення 150 млн грн на додаткові заходи з ОП  щорічно у 2019-2020 роках. Цьогоріч на цю статтю заплановано фінансування  у обсязі 100 млн грн.

DSCN9700а DSCN9677м

Заступник генерального директора з охорони праці ДП «Львіввугілля» Валерій Соколовський коротко доповів про стан ОП та розроблені заходи щодо його покращення.

В.о. директора шахти «Степова» Микола Клюка детально доповів по виконання п’ятнадцяти пунктів заходів, складених комісією спецрозслідування. Ігор Ященко візначив, що усі пункти, окрім одного, виконано повністю. Велика робота проведена, зокрема, щодо покращення вентиляції гірничих виробок. ЛВ ВГРЗ провело серію депресійних зйомок, визначило «вузькі» місця, і до травня цього року усі їх буде усунуто. Результатом вже проведених робіт є збільшення притоку повітря у працюючий очисний забій вдвічі. Потрібні допрацювання у плані проведення повірки метанометричної техніки, ревізії електротехнічного устаткування, а також зробити ревізію проекту АГК шахти «Степова». Ці питання занесено до протоколу, їх виконання буде розглянуто та найближчому засіданні постійно діючої комісії з охорони праці у Міненерговугілля.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»