Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Травень 2018
П В С Ч П С Н
« Кві   Чер »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Авторизація
Архів

DSCN9857Двадцять один рік фельдшер підземний Ігор ГОМОНКО з шахти “Відродження” опускається разом із гірниками, щоб при потребі надати їм першу медичну допомогу, ад­же обрав таку професію – допомагати ближ­­ньому своєму.

- Закінчивши загальноосвітню шко­лу в Червонограді, я вступив у Самбір­ське медичне училище за спе­ціа­льніс­тю “фельдшер”, – розпочав  роз­мову Ігор Васильович. – Після за­кінчення був ске­рований у фельд­шер­сько-акушерський пункт села Бен­дюга Сокальського району. Зго­дом перей­шов працювати у Червоно­град­ську мі­ську центральну лікарню, а з 1997 року і понині працюю фельд­ше­ром під­зем­ним на шахті “Відрод­ження”. Перед кожною зміною у по­верх­невому мед­пунк­ті отримую ус­та­новки від за­відую­­чої Наталії Кохан.

- Я, як підземний фельдшер, чер­гую у підземному медпункті. Якщо кот­рийсь з гірників травмується, мій обо­в’язок – надати першу медичну допо­могу і доправити на-гора.

А ще Ігоря Гомонка можна по­ба­чити на змаганнях поруч із футбо­ль­ною командою шахти “Відродження”, яку він, як медик, супроводжує на іграх та при потребі надає травмо­ва­ному грав­цеві кваліфіковану допо­могу. Ко­лись він й сам займався спор­том, за­хоплю­вався грою “городки” та навіть був призером у чемпіонатах України в складі збірної команди Ль­вівської об­ласті.

Ігор Васильович народився у шах­тарській сім’ї. Його батько Ва­силь Гри­горович працював прохід­ником на шах­ті “Зарічна”, а старший син Мар­кіян вирішив продовжити шахтар­ську спра­ву дідуся – навчається на першому кур­сі Червоноградського професій­ного гір­­ничо-будівельного ліцею за спе­ціа­ль­ністю  “Електрослю­сар підземний. Електрогазозварник ручної зварки”. Тішить Ігоря Гомонка й те, що молодша донька Андріана, наразі учениця сьо­мого класу Черво­но­­градської загально­освіт­ньої школи №4, теж хоче бути, як батько, меди­ком і присвятити себе найгуманнішій професії, аби допома­гати людям.

Ігор ЙОСИПІВ

За матеріалами газети «Гірник»