Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Травень 2018
П В С Ч П С Н
« Кві   Чер »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Авторизація
Архів

загруженоВідбувся Тиждень Відкритого Уряду у рамках однойменної міжнародної ініціативи.

Під час заходу «Уряд відкрито!», який відбувся за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, наголошено, що питання діалогу та відкритості, підзвітності, обговорення урядових ініціатив за участі громадськості – це ключові питання для влади.

Від Міненерговугілля участь у заході взяла в .о. державного секретаря – директор Департаменту забезпечення комунікацій та організаційної роботи Юлія Підкоморна.

Відзначено, що успішним прикладом співпраці з громадськими експертами, який має суттєвий вплив на відкритість Уряду, є Урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції». Міненерговугілля протягом минулого року провело низку зустрічей з експертами Ініціативи для обговорення можливих корупційних ризиків у процесі прийняття рішень. Наразі таке партнерство триває. Обговорюються нові формати співпраці та залучення експертів від громадськості для вирішення важливих питань впровадження реформ.

 У співпраці з громадськими експертами Урядом підготовлено та затверджено антикорупційний план заходів, що містить 83 зобов’язання. Наразі в Міненерговугілля підготовлено проект та триває обговорення із залученням представників громадськості Антикорупційної програми Міненерговугілля на 2018-2020 роки.

http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/doccatalog/document?id=245269012

Міненерговугілля на постійній основі здійснює оприлюднення інформації у формі відкритих даних. Також досягнуто прогресу у впровадженні Ініціативи прозорості видобувних галузей, зокрема, підготовлено та оприлюднено 2 Звіти ІПВГ. Другий Звіт охоплює період 2014-2015 років.

Міненерговугілля планує розширювати співпрацю з громадськістю для посилення відкритості та прозорості енергетичного сектору.

Довідково:

Партнерство «Відкритий Уряд» є багатосторонньою ініціативою – платформою для національних реформаторів.

Ініціатива була започаткована в 2011 році в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН за сприяння урядів та громадських організацій Бразилії, Сполучених Штатів Америки, Індонезії, Мексики, Норвегії, Філіппін, Південно-Африканської Республіки, Сполученого Королівства Великобританії. Наразі до Ініціативи приєдналися понад 70 країн. Україна доєдналася до Ініціативи у 2011 році.

Мета ініціативи – поєднати уряди, бізнес, міжнародні організації задля вирішення проблем людей. Участь у партнерстві передбачає створення середньострокових планів дій. Україна, у рамках реалізації таких планів, вже запровадила технологію закупівель ProZorro, портал відкритих даних, систему електронного декларування, стандарти прозорості в роботі підприємств видобувної галузі тощо.

За матеріалами сайту Міненерговугілля