Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Червень 2018
П В С Ч П С Н
« Тра   Лип »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Авторизація
Архів

27.06.2018р. на ВП «Шахта «Степова» у приміщенні актового залу відбулося  чергове  засідання  постійно – діючої комісії з охорони праці.

В роботі ПДК з охорони праці брали участь: т.в.о. генерального директора  ДП «Львіввугілля» Олег Акімов, заступник генерального директора з охорони праці ДП «Львіввугілля» Валерій Соколовський, в.о. директора шахти Микола Клюка, заступник директора з охорони праці Тарас Десятник, заступник директора з виробництва Богдан Майдюк, головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Розалюк, начальник відділу страхових експертів з охорони праці Сокальського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області Богдан Рудик, лідери профспілок шахти, начальники відділів та служб, начальники дільниць, їх заступники, помічники, механіки, гірничі майстри, бригадири, ланкові.

P80627-090229

Під час проведення ПДК заслухали інформацію Богдана Рудика щодо профілактики професійних захворювань та проведення періодичних медичних оглядів. Крім того, представник Фонду відмітив, що на підприємстві відбулося зменшення випадків профзахворювання і вчасно виконуються заходи розроблені для запобігання виникнення професійних захворювань. Також Богдан Рудик дав відповіді на особисті звернення працівників щодо стану здоров’я.

         Володимир Розалюк довів до відома всіх присутніх про результати перевірки, які були проведені у червні 2018 року разом із заступником начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Василем Марцинюком, а також звернув увагу на незадовільний стан провітрювання та пилогазового режиму у підготовчих вибоях 142 вентиляційного та магістрального західного конвеєрного штреків. Інспектор нагадав працівникам про правила користування ізолюючими саморятівниками і доповів про надходження до Держпраці листа від Служби Безпеки України на вимоги якого проводиться перевірка.

         Заступник директора з виробництва Богдан Майдюк зачитав перелік порушень, які були виявлені ним у травні 2018 року під час перевірки вимог «Системи управління виробництвом і охороною праці» в частині нарядної системи та ведення загальношахтної книги нарядів і книг нарядів по дільницях. Назвав відповідальних осіб, які притягнуті до дисциплінарної відповідальності за виявленні порушення. Заступник генерального директора з охорони праці Валерій Соколовський звернув увагу на незадовільний стан ведення загальношахтної книги нарядів і правильність оформлення наряду на виконання робіт.

         Начальник дільниці шахтного транспорту Олександр Ващук виступив із звітом про виконання графіка ремонту рейкової колії по головному відкотному штреку та магістральному західному відкотному штреку, а директор шахти Микола Клюка вказав йому на недотримання графіка та незадовільну організацію робіт на дільниці.

         Завідувач здоровпунктом шахти Валентина Ткачук у своїй доповіді проаналізувала лікарняні листки непрацездатності працівників підприємства за червень та з початку 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, відзначила позитивну динаміку щодо їх зменшення. Також доповідач вказала на те, що на підприємстві щомісяця проводиться засідання інженерно-лікарської бригади, де заслуховуються працівники, які часто хворіють.

DSCF0789

         В ході засідання ПДК директор шахти Микола Клюка розповів про порушення виявлені під час ведення посиленого контролю інженерно-технічними працівниками шахти виконання правил техніки безпеки та вказав Тарасу Десятнику на продовження дії наказу «Про стан безпечної експлуатації енергогосподарства, належним провітрюванням гірничих виробок, справністю вентиляційних споруд, протипожежним захистом гірничих виробок і поверхневих об’єктів підприємства, безпечним веденням вогневих робіт, безпечної експлуатації поверхневих виробничих будівель та споруд».

         Заступник директора шахти з охорони праці Тарас Десятник розповів про порушення працівниками підприємства вимог трудової дисципліни, які без поважних причин не з’явились на роботу у червні 2018 року. Вони були заслухані на засіданні ПДК та притягненні до дисциплінарної відповідальності наказом по підприємству.

         На завершення засідання ПДК перший керівник ДП «Львіввугілля» Олег Акімов довів до відома присутніх  важливе для всіх питання нарахування заробітної плати за травень 2018 року та її виплати, а також стисло окреслив проблемні питання, які потребують негайного вирішення для подальшої стабільної роботи держпідприємства: відвантаження вугільної продукції на прямі поставки на енергетику, безперебійна переробка в повному обсязі вугільної продукції держпідприємства та вчасне розвантаження вагонів ПАТ «ЛВК». Крім того, Олег Акімов наголосив, що одне з першочергових завдань на сьогодні збереження та стабільна робота всіх відокремлених підрозділів в єдиному цілісному майновому комплексі. Також відмітив, що спеціалістами держпідприємства ведеться робота на рівні Державних структур та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо залучення коштів для модернізації і оснащення вугільних вибоїв, для продовження стабільної роботи ДП «Львіввугілля».

Заступник директора з охорони праці

     ВП «Шахта» Степова» ДП «Львіввугілля” 

Тарас Десятник