Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Серпень 2018
П В С Ч П С Н
« Лип   Вер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Нагляд за якістю видобутого вугіл­ля на шахтах здійснюють відділи тех­ніч­ного контролю. ВП “Управління технічного контролю якості вугілля і стан­­дартів ДП “Львіввугілля” тісно співпра­цює з цими виробничими дільницями та координує їх діяльність.

- Контроль за роботою відділів техніч­ного контролю шахт ДП “Львіввугіл­ля” – одна з наших задач, – зазначає начальник Управління Ірина Наливайко. – Від того, наскільки кваліфіковано буде виконано відбір та приготування проб рядового вугіл­ля, а також складено супровідну доку­мен­тацію, залежить точність визначення якісних показників вугільної продукції у нашій вуглехімлабораторії й, відповідно, її ціна. ВТК також контролює, щоб вміст золи не перевищував граничних норм, які щороку встановлюються для кожного вугільного підприємства.

На шахті “Червоноградська” відділ контролю якості вугілля вже п’ятнад­цять років очолює Віктор Смалюк.DSCN1455

- На цій копальні працюю з 1989 року, – розпочав розмову Віктор Якович. – А з 2003 року очолив ВТК. Наш відділ здійс­нює контроль якості вугілля, що видобу­ває­ться та відвантажується шахтою. Це організація відбору та приготування проб рядового вугілля, зокрема, з залізничних вагонів, аварійного складу шахти, відбір експлуатаційних проб із стрічкових конвеє­рів на техкомплексі, а також із очисних та прохідницьких забоїв.

Вугільні проби роз­робляємо у пробо­роз­діль­ній ма­шині МПЛ-150 та відправляє­мо у вуглехімлабо­раторію для подаль­шо­го визначення фактич­ної якості вугілля. Під час роботи дотримуємося вимог державних стандар­тів України, галузевих нор­мативних документів та методичних ре­комендацій.

У відділі працюють поверх­невий майс­тер Наталя Дорош й підземний майстер Ганна Шкредова, два підземних гірничих робітника – Микола Дзядик і Воло­ди­мир При­хідько та пробовідбірниці Світ­лана Прихідько, Надія Кузьмик, Світ­лана Пас­тухович, Оксана Корж і Марія Шаригіна. Всі вони досвідчені та обізнані, сум­лінно ставляться до виконання своїх обо­в’язків, – додав начальник ВТК.

Левову частку цього маленького ко­лективу складають жінки. Незважаючи на роботу в складних, шкідливих умовах, во­ни залишаються чарівними та усміх­неними і по праву вважають себе справж­німи шах­тарками.

Ігор ЙОСИПІВ

На фото: начальник ВТК Віктор Сма­люк, пробовідбірниця Марія Шаригіна та майс­тер підземний Ганна Шкредова (зліва направо).

За матеріалами газети «Гірник»