Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Вересень 2018
П В С Ч П С Н
« Сер   Жов »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Авторизація
Архів

imagesввПенсійний фонд переходить на електронний документообіг. Відтепер усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення.

Електронне пенсійне посвідчення – це сучасний технологічний інструмент, який дозволяє не тільки отримати пенсію, здійснити оплату комунальних та інших послуг онлайн, а ще й повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові.

Електронне пенсійне посвідчення містить в собі електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично підтверджує свою особу і може подавати заяви до органів Пенсійного фонду, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу Інтернет.

Електронними пенсійними посвідченнями користуються внутрішньо переміщені особи з 2016 року. Усі інші категорії пенсіонерів можуть оформити їх у 2018 році. Паперові пенсійні посвідчення, які видавались до цього часу, продовжують діяти. Саме пенсіонер вирішує, за якою формою – паперовою чи у вигляді платіжної картки отримати пенсійне посвідчення. Якщо ж особа бажає повноцінно користуватися всіма електронними сервісами Пенсійного фонду та мати єдиний документ, який дає можливість і отримати пенсію, і підтвердити статус пенсіонера, вона зробить вибір на користь електронного пенсійного посвідчення.

Виготовлення електронного пенсійного посвідчення для пенсіонера є безкоштовним. Для його оформлення необхідно подати до органу Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку відповідну заяву та пакет документів: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 3*2,5 см.

Платіжна картка, яка одночасно буде і пенсійним посвідченням, міститиме графічну та електронну інформацію про власника, ключі електронного цифрового підпису. Пенсійне посвідчення використовуватимуть як платіжну картку до кінця строку її дії (але не більше трьох років). У разі продовження строку призначення пенсії, встановлення інвалідності або продовження її на новий термін, виготовлятимуть нове електронне посвідчення.

Електронне пенсійне посвідчення буде виготовлено безкоштовно, протягом 30 робочих днів. Разом з електронним пенсійним посвідченням банк видаватиме інструкцію щодо його використання.

Щоб отримати електронне пенсійне посвідчення, пенсіонери, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України повинні звернутись у Червоноградський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) З собою необхідно мати документи:

  – паспорт;

- довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;

- фотокартку розміром 3*2,5 см.

Прийом громадян проводиться за принципом ”Єдиного вікна в кабінетах №12 та №13 з понеділка по четвер від 9 год. до 18 год., у п’ятницю від 9 год. до 16.45 год. (без обідньої перерви). Номер телефону гарячої лінії: 4-60-90.

 

С.КАРАБІН,

заступник начальника Червоноградського відділу обслуговування громадян (сервісного центру)

управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області