Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Березень 2019
П В С Ч П С Н
« Лют   Кві »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Авторизація
Архів

52363080_538166680027079_5637944956040511488_nДільниця  стаціонарного  устатку­вання  шахти  “Великомостівська” виконує важливу функцію у життє­діяльності вугільного підприємства. Із серпня минулого року обов’язки начальника дільниці  виконує  молодий, завзятий Андрій Бок.

- Про роботу дільниці стаціонарного устаткування можна розповідати довго, – каже Андрій Богданович. – Основне завдання, яке стоїть перед дільницею – це безперебійний спуск і підйом людей, вантажу, гірничої маси по вугільному та клітьовому підйомах. Також потрібно вміло розставити людей по робочих місцях, контролювати виконання завдань, адже на дільниці працює 80 людей: це електрослюсарі поверхневі та підземні, гірники з ремонту гірничих виробок, машиністи підйому, мотористи вентилятора головного провітрювання, кочегари на котельні.

Андрій Бок – шахтар у третьому поколінні. Його дідусь Володимир та батько Богдан працювали багато років на шахті “Великомостівська”, тому вибір професії та місце праці були очевидними. Розпочинав працювати на дільниці шахтного транспорту, пізніше перевівся на дільницю стаціонарного устаткування, де в колектив влився одразу. Більшість колег, хоч були старші за віком, але до новачка поставились прихильно. Андрій показав, що під час навчання у Червоноградському гірничо-економічному коледжі не байдикував, тому робота на шахті виявилася для нього нескладна, та й переймати досвід було від кого – механіка Сергія Курната, електрослюсарів підземних Тараса Сенюка і Михайла Гука, тож Андрій Бок постійно приглядався до роботи старших колег, які вважалися “асами”.

Найкраща оцінка для будь-якого колективу – це безаварійна робота та добрі товариські відносини. На ДСУ кожного працівника можна вважати професіоналом, а молодь, яка обирає гірничу спеціальність у місцевому коледжі чи ліцеї, приходить спочатку на виробничу практику, а згодом і на роботу, працює поряд із спеціалістами, відчуває опіку досвідчених колег. Зараз на ДСУ проходять практику учні Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею брати Іван та Петро Геруси.

- Мій робочий день завжди напружений. Роботи вистачає у ремонтний і міжремонтний періоди, коли триває не тільки налагодження механізмів та пристроїв, а й проводиться їх ревізія. У шахту спускаються  гірники  дільниці, які проводять ре­монт та обслуговування завантажувального пристрою вугільної підйомної уста­новки, водяних насосів ЦНС-300/600 головного водовідливу  шахти, вертикальних виробок головних стволів. Найдосвідченіші з них – електрослюсарі підземні Михайло Байор,  Михайло Гук та Олег Кіндак. На поверхні майстерно ремонтує водяні насоси електро­слюсар поверхневий Роман Козак, обслуговуванням котельні займається начальник Іван Фарисей із електрослюсарями Андрієм Буселем та Віктором Чубою. Досвідчені машиністи скіпового підйому Квітослава Марків, Наталя Марцинюк та Тетяна Петелька здійснюють управління механізмами, підіймають та опускають вантажі. Адміністрація підприємства забезпечує нас усім необхідним, що дозволяє підтримувати вже добряче зношені механізми у робочому стані, вчасно доставляючи нам усі необхідні розхідні матеріали та мастила, – додав в.о. начальника дільниці.

 

Ігор ЙОСИПІВ

 

На фото: (зліва направо) електрослюсар підземний Михайло Байор, в.о. начальника ДСУ Андрій Бок, механік дільниці Віталій Калимун.

За матеріалами газети «Гірник»