Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Травень 2019
П В С Ч П С Н
« Кві   Чер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Понад три сотні представників трудових колективів ДП «Львіввугілля» під проводом лідерів ЛТО ППВПУ України Олега Турчина та РО НПГУ м.Червонограда Віталія Оніжука зранку 15 травня розпочали пікетування Міненерговугілля у Києві за участі депутатів Червоноградської міської ради.

DSC09302ппп

Голова Профспілки вугільників України Віктор Турманов та голова Дзержинської територіальної організації Василь Щербань підтримали  протестувальників.

Лідери шахтарських профспілок  ДП «Львіввугілля» озвучили вимоги, серед яких  – виплата заборгованості із заробітної плати за березень та квітень, вирішення питання із відвантаженням вугілля, модернізація гірничошахтного обладнання.

Міністр Ігор Насалик спілкувався з гірниками та зазначив, що проблеми з відвантаженням товарної продукції прибузьких шахт вирішить відновлення роботи ДП «Держвуглепостач» і визначив своїм завданням, щоб цей оператор вугільного ринку сплатив заборгованість перед ДП «Львіввугілля» за попередні періоди.

DSC09397пппп

Проте під час зустрічі з заступником Міністра Анатолієм Корзуном за участі народного депутата, голови профільного підкомітету Михайла Бондара щодо вирішення питання відновлення реалізації вугільної продукції і розрахунку за реалізоване вугілля і, як наслідок, жодних конструктивних пропозицій, як вивести ДП «Львіввугілля» із глухого кута, профспілки не почули. Тим більше, це питання не тільки ДП «Львіввугілля», але усіх тридцяти трьох підприємств державного вугільного сектора України. Терміново знайти кошти на виплату зарплати та внести зміни у держбюджет для фінансування вугільної галузі – це треба зробити першочергово. Але найбільше хотіли почути від високопосадовця гірники  – як функціонуватиме вугільна галузь у найближчі місяці? І не почули жодного конструктиву.

У полудень голова НПГУ Михайло Волинець, голова РО НПГУ м. Червоноград Віталій Оніжук, голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин, секретар Червоноградської міської ради Олександр Грасулов, голова ППО НПГУ шахти «Степова» Василь Семканич виклали своє бачення ситуації для журналістів у прес-центрі НСЖУ.

За словами Олега Турчина, на зустрічі представники ДТЕК не сприймаючи позицію ДП «Львіввугілля», що повинна бути системна квота відвантаження вугільної продукції на Добротвірську ТЕС (яка, до речі, побудована під шахти Львівського басейну) без врахування будь яких мінових схем, вкотре наголосили на своїй позиції – якщо «Центренерго» братиме вугілля з їх приватних копалень, Добротвірська та Бурштинська ТЕС прийматимуть товарну продукцію ДП «Львіввугілля». Але виникли питання щодо ціни тонни вугільної продукції. На сьогодні розбалансований ринок збуту товарної вугільної продукції, через невідповідність ціни і тарифу.

Заступник міністра Анатолій Корзун інформував, що 15 травня Державне казначейство, вірогідно, встигне провести 40 млн. грн. на виплату частини березневої зарплати промислово-виробничому персоналу ДП «Львіввугілля». Коли ДП «Держвуглепостач» зможе повернути заборговані гірникам Львівщини кошти – наразі точні терміни визначити немає змоги.

Голова Профспілки вугільників України Віктор Турманов наголосив – треба залучати для захисту інтересів шахтарів народних депутатів і вимагати зустрічі з Прем’єр-міністром.

За підсумками перемовин з Міненерговугілля напрацьовано протокол.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»