Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Січень 2020
П В С Ч П С Н
« Гру   Лют »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

29 січня в ДП «Львіввугілля» відбулося засідання ради директорів. Керівники шахт та допоміжних підприємств, голови шахтарських профспілок, спеціалісти апарату управління держпідприємства розглянули виробничі та економічні показники роботи, а також стратегічні аспекти діяльності держпідприємства.

 4
Т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов повідомив: попри складну ситуацію, виконуються планові завдання, йде відвантаження вугілля на ПАТ «Центренерго».

- Ми працюємо у скрутних умовах. Але загалом по галузі «Львіввугілля» – єдине, що проводить відвантаження на споживачів  і хоч малими частками, але виплачує зарплату. Натомість на шахтах Сходу взагалі немає збуту і вимикають електроенергію, не даючи можливості працювати.


1

  • Голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин інформував, що 28 січня брав участь у засіданні Президії ЦК Укрвуглепрофспілки. 18 лютого місяця вирішено провести Всеукраїнську нараду працівників вугільної галузі по розгляду проблемних питань вугільної галузі з запрошенням керівництва Держави, Уряду, міністерств і відомств, голів облдержадміністрацій вугільних регіонів, Народних депутатів України, Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України, Федерації профспілок України, керівників шахтарських міст тощо.
  • Також відбулася зустріч профспілківців із заступником Міністра Мінекоенерго Станіславом Ковалевським та його радником Олександром Зоріним. Профспілки наголосили, що імпорт електроенергії з-за кордону знекровлює державний сектор вугільної галузі.

 3

  • Очільниця РО НПГУ м.Червонограда Мирослава Кафтан зазначила, що на учорашній зустрічі з головою НПГУ Михайлом Волинцем обговорено подальші дії профспілки. Щодо змін у трудовому законодавстві, стало відомо – 3-8 лютого збереться робоча група з напрацювання нового законопроекту «Про працю». А 25 лютого міжнародні профспілки проведуть акцію у підтримку дій українських профспілок для привернення уваги усього світу до порушення прав найманих працівників України, зокрема і гірників державних шахт.

 Узгоджена спільна позиція адміністрації та профспілок:

  • як би не змінився підхід держави до вугільної галузі, усі реформи повинні бути з людським обличчям, не руйнувати життя нашого регіону. Наразі немає альтернативи робочим місцям на вугільних шахтах, бо немає інших великих роботодавців у Червонограді і Сокальському районі
  • на сьогодні ДП «Львіввугілля» дає роботу 7704 особам, є бюджетоутворюючим для Червонограда та Сокальського району. Тому радикальне реформування з нищівними наслідками  - неприпустиме.