Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Вересень 2021
П В С Ч П С Н
« Сер   Жов »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Авторизація
Архів

техрада

У ДП «Львіввугілля» відбулася розширене засідання технічної ради під головуванням в. о. технічного директора-першого заступника генерального директора Сергія Руденка та за участі т. в. о. генерального директора Олега Акімова.

тттт17

Перед її учасниками – провідними фахівцями ДП «Львіввугілля», головними маркшейдерами, головними геологами, екологами шахт виступила старший науковий співробітник, кандидат технічних наук у сфері геотехнічної і гірничої механіки Інституту геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України Олена Бубнова, яка  презентувала заключення щодо можливостей розвитку підтоплення підробленої території в межах гірничого відводу шахти «Межирічанська».

техрада6

Проблема підтоплення території Червоноградського гірничопромислового району є актуальною, оскільки історично високий рівень ґрунтових вод та періодичні повені ускладнюють використання цих земель для сільськогосподарських потреб, будівництва і експлуатації об’єктів.

техрадаn

Територія гірничого відводу шахти «Межирічанська» – одна з найскладніших у цьому аспекті, адже у його межах розташовані громадські і промислові будівлі громад селища Гірник, с.Межиріччя та м.Червонограда.

Тому ДП «Львіввугілля» вважає за необхідне проведення науково-дослідних робіт з метою визначення оптимального комплексу заходів для зниження ґрунтових вод з метою запобігання затопленню будівель, споруд та земельних ділянок.

Протягом останніх семи років геологорозвідувальною експедицією ДП «Львіввугілля» проводяться постійні гідрогеологічні спостереження за рівневим режимом четвертинного, верхньокрейдового та карбонового водоносних горизонтів.

Для кваліфікованого моніторингу ситуації держпідприємство уклало відповідну угоду з Інститутом геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України -  спеціалізованим науковим закладом, що досліджує фундаментальні проблеми гірничої науки і практики, зокрема розробки родовищ корисних копалин на великих глибинах й відповідає за координацію наукових розробок у цій галузі в Україні.

Висновок науковців Інституту геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова Національної академії наук України: на весь час роботи шахти «Межирічанська» буде спостерігатися змінений режим підземних вод із дещо заниженим, відносно природного, рівнем підземних вод.

На засіданні техради ДП «Львіввугілля» прийнято рішення: схвалити відповідне заключення науковців спеціалізованого інституту НАН України та використовувати його у подальшій роботі.