Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Квітень 2017
П В С Ч П С Н
« Бер   Тра »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Авторизація
Архів

80e6daafca97У Страсну п’ятницю був розп’ятий Ісус Христос. В цьому році цей день припадає на 14 квітня.

Страсна п’ятниця – день винятковий, тому що в цей день не здійснюють літургію.

У цей день потрібно утримуватися від вживання їжі до винесення Плащаниці (плат, на якому зображений на повний зріст Господь Ісус Христос, що лежить у гробі), а після цього можна їсти лише хліб і пити тільки воду.

Звичаї і традиції Страсної п’ятниці

У багатьох регіонах в Страсну п’ятницю необхідно пекти паски. І хоча церква рекомендує завершити приготування пасхального столу в Великий четвер, народні повір’я рекомендують фарбувати яйця і пекти паски саме в п’ятницю.

Перед роботою обов’язково прочитайте молитву Отче наш, а потім, коли сказавши “Господи, благослови” починайте замішувати тісто. Також необхідно пам’ятати, щоб паска вийшла пишною і смачною, ніхто не повинен бачити тісто, а коли вона буде випікатися в духовці, не можна голосно розмовляти і грюкати дверима.

У цей день категорично забороняється працювати по дому. Прибирання повинне бути закінчене в Чистий четвер. Ті, хто займається пранням, прибиранням, шиттям в цей день беруть на себе великий гріх – необхідно тільки поститися і молитися, згадуючи страждання Христа.

Великим гріхом вважається робота на землі. У цей день не можна нічого садити. Кажуть, що якщо посіяти пшеницю або посадити щось в цей день – врожаю не буде.

У Страсну п’ятницю необхідно утриматися від вживання алкоголю і плотських утіх. Люди, які напиваються в цей день ризикують стати алкоголіками. Діти, які були зачаті в Страсну п’ятницю народжуються хворими або в майбутньому стають злочинцями.

Щоб зберегти здоров’я необхідно відмовитися в Страсну п’ятницю від стрижки, фарбування волосся і взагалі будь-яких косметичних процедур.

Також якщо день народження або особисте свято випадає на цей день, то його краще перенести. Веселитися в день всесвітньої скорботи абсолютно не вітається.

Повір’я в Страсну п’ятницю

У Страсну п’ятницю не ницю. Існує повір’я, що якщо в цей день випрати білизну і вивісити сушитися, то на ній з’являться сліди крові.