Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Червень 2017
П В С Ч П С Н
« Тра   Лип »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Авторизація
Архів

12 червня в ДП «Львіввугілля» з робочим візитом прибули представники Міжнародної організації праці у складі старшого спеціаліста з питань соціального захисту Кеніче Хіросе, національного координатора Проекту МОП Ірини Пекшевої, а також начальник Головного управління Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова та начальника відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Володимир Осадця. Мета візиту – оцінка потреб у сфері безпеки та гігієни праці, що ляже в основу трирічного Проекту «Поліпшення стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України», який фінансується урядом Канади.

На шахті «Степова» представників МОП ознайомили із системою шахтної безпеки УТАС та з роботою підприємства. Високоповажні гості обговорили із керівництвом шахти, гірниками та профспілками нагальні питання, які турбують колектив: забезпечення засобами індивідуального захисту, своєчасна виплата заробітної плати, переоснащення забоїв новим обладнанням і, відповідно, покращення умов праці.

DSCN8314 DSCN8339
DSCN8350 DSCN8388

Після конструктивного діалогу делегація МОП та Держпраці ознайомилася з роботою дільниці підйомних установок, зокрема роботою підіймальних машин, поспілкувалася з працівниками дільниці.DSCN8390

Пізніше відбулася зустріч з генеральним директором ДП «Львіввугілля» Андрієм Дяченком, за участю народного депутата України, голови підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайла Бондара.

DSCF8332 DSCF8334
DSCF8337 DSC02545

- Сучасний підхід до безпечної роботи гірника, на мою думку, включає і модернізацію шахтного обладнання, і забезпечення ЗІЗ, і належні витрати на технічне забезпечення. Все це ланки одного ланцюжка, який і є видобуток вугілля. Але понад усе це безпека шахтаря. Це перше і саме головне, – наголосив генеральний директор.

Ірина Пекшева розповіла, що Проект МОП передбачає сприяння в розробці Національної стратегії з безпеки та гігієни праці, зниження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в гірничодобувній промисловості держави шляхом розробки сучасних підходів у відповідності з міжнародними стандартами та директивами ЕС, зміцнення потенціалу соціальних партнерів для реалізації практичних заходів з управління охороною праці на робочому місці. А також, просування превентивної культури з безпеки та гігієни праці шляхом обміну досвідом та розповсюдженням позитивних практик.

Михайла Бондара, народного депутата України цікавила співпраця МОП з Міненерговугілля та Держпраці щодо перемовин по Конвенціях. Передбачається, що робота в рамках Проекту МОП з удосконалення системи охорони праці полягатиме, серед іншого, в зміцненні законодавчих засад, зокрема, шляхом ратифікації. Йдеться про Конвенції МОП 2006 року про основи, що сприяють безпеці та гігієні праці (N187).

Крім того, народний депутат запропонував міжнародній делегації представити конвенції на комітетах ПЕК та Мінсоцполітики у Верховній Раді України, ще раз провести обговорення та детально довести доцільність фінансування відповідної конвенції.

Представники Міжнародної організації праці пообіцяли, що будуть сприяти поліпшенню стану безпеки та гігієни праці у гірничодобувній промисловості України. В свою чергу перший керівник держпідприємства запевнив:

- Ми відкриті до діалогу, до запровадження сучасних тенденцій в організації безпеки та гігієни праці на видобувних підприємствах, сподіваємося на плідну подальшу співпрацю і гарантуємо підтримку з нашого боку.

На завершення зустрічі гості відвідали музей «Шахтарської слави», де з зацікавленістю прослухали екскурсію про розвиток Львівського басейну.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»