Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Червень 2017
П В С Ч П С Н
« Тра   Лип »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Авторизація
Архів

11 червня в Червоноградській філії Львівського музею історії релігії (Палац Потоцьких) в рамках святкування ювілею міста Кристинополя-Червонограда – 325-річчя відбулися презентації двох виставок місцевого художника, геолога, який пропрацював вісімнадцять років в геологорозвідці по обслуговуванню шахт міста Червонограда та краєзнавця Сергія Солодкого «Палацово-парковий комплекс Потоцьких у Кристинополі» та «Чорно-біла веселка у графіці Сергія Солодкого».

DSCN8279 DSCN8278
DSCN8260 DSCN8282

Працівники музею, де директором Галина Гриник, займаються дослідженням історії нашого міста протягом тривалого часу. Адже ця історія переплітається із історією Галичини, Речі Посполитої, Австро-Угорщини, Радянського Союзу та Незалежної України. Саме завдяки таким людям – краєзнавцям Олександрові Коркішко та Сергію Солодкому постала копія Палацу Потоцьких.

- Ми з Галиною Євгенівною з 2007 по 2009 роки по кропицях вивчали, яким має бути цей палац, – розпочав розмову Олександр Коркішко. – До цієї роботи ми хотіли залучити студентів із архітектурних факультетів, бо вони мають досвід робити такі макети. Це бажання ми виносили протягом 6-7 років, але коли до нас приєднався Сергій Солодкий – це все прискорилося. Він, не вагаючись, взявся до цієї кропіткої роботи.

- Цю ідею я також виносив давно, – долучився до розмови Сергій Солодкий, – і, коли розпочав роботи над макетом, а це не є точна копія, лише реконструкція, почав цікавитися  самим палацом, його художниками та архітекторами того часу. Тут представлена копія Палацу Потоцьких у зменшеному вигляді в двісті раз. В моїх планах відновлення паркового комплексу, а також церков святого Юрія та Володимира. Робота для мене хоч важка, але дуже цікава.

Частину цього макету Сергій Солодкий присвятив своїй дружині Анні.

У другій частині виставки Сергій Солодкий презентував свою «Чорно-білу веселку у графіці». Це вже друга виставка у палаці Потоцьких, перша відбулася минулого року, де він представляв свої живописні роботи.

- Ці роботи із далекого 1996 року і по сьогодні, – розповідає Сергій Степанович. – Ці малюнки стали для мене, як свобода. Я беру аркуш паперу, ставлю на ньому крапку і починаю творити свої картини не знаючи, що з цього буде, бо малюю я з голови. Сьогоднішню виставку я присвячую своєму кумирові, покійному кардиналу Любомиру Гузару, а його портрет передаю Червоноградській філії Львівського музею історії релігії.

Насамкінець презентації з нагоди святкування 325-річчя Кристинополя-Червонограда краєзнавці міста подарували музею макет палацово-паркового комплексу Потоцьких в м.Кристинополі, а також вручили дарчий лист.

Музейні працівники запрошують червоноградців та гостей міста відвідати виставки, які будуть тут експонуватися протягом літа. Музей  працює щодня, крім понеділка з 9 до 17 години.

Прес-служба ДП «Львіввугілля»