Контакти

ДО ДЕЯКИХ РОЗДІЛІВ САЙТУ ІНФОРМАЦІЯ

ТИМЧАСОВО

ОБМЕЖЕНА

E-mail: lvug@bis.net.ua

тел. +38(03257)2-32-39

Гаряча лінія

ПОВІДОМИТИ ПРО КОРУПЦІЮ

Телефон для звернення:

+38(03257)2-04-59

Календар
Серпень 2018
П В С Ч П С Н
« Лип   Вер »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Авторизація
Архів

Так вважає 84-річний Володимир Городилов­сь­кий, ветеран праці шахти “Ве­ликомостівська”, гірник із тридцяти­п’ятирічним під­зем­ним  стажем, який поза копальнею все своє життя присвя­тив улюбленому за­хоп­ленню – бджолярству.IMG_20180721_094100

Молодим він прийшов пра­цювати на шахту №1 “Велико­мос­тівська” у 1959 році й відтоді на довгі роки був не­розлучний з “першою”. Пра­цював електрослюсарем підземним, прохідником, майстром-під­ривником, та поруч з важкою працею зав­жди була справа для душі – улюблена па­сіка. Захопився цим ще з дитинства. Любов до пасіки передав йому у спадок дідусь Семен Дмитрович. Без пасіки себе вже не уявляє, знає про бджіл та мед практично все. Багатий на ро­­ки чоловік досі сповнений сил  та  енергії, а сприяють цьому не тільки цілющі мед і прополіс, а й щоденна робота біля бджіл.

Володимир Михайлович – добрий господар, гарний сім’янин, дбайливий ба­тько та дідусь. Людина життєрадісна, завж­ди готова прийти на допомогу ближньому, порадити добрим словом. Саме у таких людей і ведуться бджоли. Правою рукою бджоляра була дружина Любов Степанів­на, яка вже відійшла у кращий світ. Охоче долучаються до турбот й діти – Мирон та Ольга.

- Пасіка – моє хобі, займаюся цим вже більше шістдесяти років. Праця біля бджіл дуже кропітка. Робота триває з ранньої весни і аж до пізньої осені, увесь сезон, ко­ли смугасті трудівниці збирають мед. З кожним роком мої бджолині сім’ї розрос­талися. Були роки, коли в мене налічува­лося до п’ятдесяти вуликів. Як бачив, що утворюється нова сім’я, то майстрував для неї новий “будиночок”. Для цього зро­бив собі деревообробний ста­нок, на якому робив вулики та споряд­ження до них, – розповідає шахтар-пасіч­ник.

Неодноразово Володимир Городилов­ський брав участь у різних сільського­спо­дарських виставках, як наставника у бджолярській справі його шанували ко­лишні директор шахти №1 “Великомос­тівська” Іван Момот, начальник дільниці ВіТБ Василь Біленець, майстер-підривник Володимир Куліш. Практичним досвідом пасічник ділився навіть на сторінках жур­налу “Бджоляр України”. А ще ветеран захоплюється читан­ням. Має велику кни­го­збірню, де дуже багато різноманітної літератури. Коли Ук­раїна здобула Неза­лежність, ра­зом із своїми товаришами зби­рав книги для жи­­телів Сходу та Півдня.

У мирі із собою та світом, щодня у тур­ботах про бджіл, шахтар-ветеран має вдосталь часу на спогади про молоді роки, коли смак вугільного пилу після зміни пе­ребивав медовий аромат пасіки.

Ігор ЙОСИПІВ

За матеріалами газети «Гірник»